In urma cu zece ani se mina primul bloc de Bitcoin

In urma cu zece ani se mina primul bloc de Bitcoin,desi anul 2018 a fost anul cripto monedelor, tehnologia blocurilor pe care se bazeaza a fost deja pusa in practica pentru o perioada lungă de timp. Desi Satoshi Nakamoto, figura misterioasa din spatele Bitcoin, a publicat studiul tehnologiei sale in octombrie 2008, nu a durat mai mult de doua luni pentru a vedea primele sale roade.

Prin urmare, putem spune ca Bitcoin sa nascut cu acest prim bloc, de unde a inceput totul. Datorita modului in care functioneaza blocurile, toate blocurile care au fost minate de atunci depind de rezultatul primei probleme matematice a primului bloc.

Initial, cand cineva a minat un bloc de Bitcoin, el a primit 50 BTC, care a fost considerat ideal la acel moment; Totusi, in timp, aceasta recompensa a fost redusa pentru a incuraja mineritul. In prezent, exploatarea unui bloc are o recompensa de 12,5 BTC.

50 BTC astazi ar fi o avere

echipamente de minare bitcoin

Initial, 50 BTC erau inutili, nu aveau nici o valoare. Dar, in prezent, este o suma considerabila de bani; in conformitate cu evaluarea la momentul scrierii acestor cuvinte, 50 BTC au o valoare de 192 000 de dolari. Fara indoiala, investitia secolului pana acum.

Curios, nu a fost posibil sa se submineze al doilea bloc pana la sase zile mai tarziu. De atunci, au fost exploatate mai mult de 502 000 de blocuri. Desi este de asteptat ca valoarea fiecarui bloc sa continue sa scada (datorita costului energiei electrice si a componentelor), valoarea cripto monedei bitcoin este exact opusa.