Calculul profitabilitatii de minare Bitcoin

Calculul profitabilitatii de minare Bitcoin

Calculul profitabilitatii de minare Bitcoin! Profitabilitatea minelor Bitcoin este ceva ce este mereu in miscare. Deoarece Bitcoin are dificultate mare la minare si un mare volum de tranzactii, uneori profitabilitatea poate diferii de la o ora la alta. Primul set de date pe care trebuie sa le ai invedere, pentru a afla daca extractia Bitcoin poate fi profitabila pentru tine sau nu, vezi mai jos cele mai importante date:

– costul Bitcoin miner
– costul energiei electrice de puterea la miner (care este costul pe kwh)
– costul echipamentului cand alegi un echipament de minare
– costul PSU (unitatea de alimentare)
– costul echipamentelor de retea
– costul accesului la internet
– costurile altor unelte de sprijin cum ar fi rafturi, cabluri etc.
– costul constructiei sau centrul de date, daca este cazul
– valoarea reala a Bitcoin pe parcursul vietii minerului

Rentabilitatea unei investitii

Luand in considerare toti acesti factori, vei afla rentabilitate unei investiției (ROI), si in cat timp se poate amortiza toate cheltuielile cu minarea bitcoin, si anume costurile cu energia electrica, accesul la internet si costurile pentru cladiri sau centre de date, daca este cazul.

Dupa cum sa mentionat, cheia pentru atingerea rentabilității investitiei este data de valoarea Bitcoin, deoarece stim cu totii ca are o volatilitate ridicata, uneori cu balante extreme (volatilitate foarte mare). Acest lucru poate face din cand in cand problematica calcularea profitabilitatii. Obiectivul tau este sa produci biti la valoarea curenta cat mai eficient posibil.

Acest lucru inseamna sa cumperi echipamentele cele mai moderne atunci le achizitionezi, cu exceptia cazului in care poti obtine unele ASIC (echipament de minare ASIC), de generatie mai veche, destul de ieftine, si care produce bitcoin dar cu un cost mai mare de energia electrica. Cele mai noi tipuri de mineri Bitcoin ASIC sunt de obicei mai puternici, folosind o putere si un consum de energie electrica mai mic per GH/S.

Dificultatea de minare

Dificultatea de minare urca sau coboara pe baza timpului de creeare a unui nou bloc, rapid sau lent. Timpii de blocare reprezinta timpul necesar pentru inregistrarea unei tranzactii si a hash-ului creat in unitatea de blocuri. Bitcoin tinteste pentru un timp de blocare de aproximativ 10 minute si se va reseta aproximativ la fiecare doua saptamani, pe baza timpului mediu pentru a rezolva (procesa) un bloc.

Durata de completare de unui bloc

Daca in perioada de timp sunt adaugati mai multi mineri in retea si care permit rezolvarea unui bloc in mai putin de 10 minute, inseamna ca dificultatea va creste pana la incetinirea generarii blocurilor la aproximativ 10 minute. Daca este suficient spatiul de stocare si blocurile sunt rezolvate in mai mult de 10 minute, dificultatea va scadea, permitand minerilor sa proceseze blocurile in intervale de aproximativ 10 minute. Vei dori ca hashrate-ul sa fie destul de stabil, deoarece va mentine cantitatea de bitcoin pe care o primeste echipamentul tau pentru minare Daca valoarea Bitcoin ramane constanta sau creste, va fi in avantajul tau cand vine vorba de castiguri.

Calculul profitabilitatii de minare Bitcoin!

Mineaza bitcoin cu echipamentele altora: VOZEX si minarea de bitcoin

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.